Kanapka z grillowanymi warzywami oraz sosem sriracha

Propozycja śniadania pełnego intensywnych smaków. Nasza śniadaniowa kanapka nie zawiera mięsa, ale nadal jest sycąca. Chrupiący, grillowany chlebek w połączeniu z warzywami i sosem na bazie sosu Sriracha i majonezu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 2 łyżeczki sosu sojowego jasny
  • 50 g cukinii pokrojonej w cienkie plasterki
  • 50 g bakłażana pokrojonego w cienkie plasterki
  • 2 kromki chleba
  • 10 g szpinaku baby
  • 2 łyżki oleju do grillowania
  • dymka do dekoracji

Sos:

  • 1 łyżeczka sosu sriracha
  • 2 łyżeczki majonezu

Sposób przygotowania

  1. Pokrojone warzywa marynuj w sosie sojowym przez 15 min.
  2. Wymieszaj w miseczce sos Sriracha i majonez.
  3. Patelnie grillową posmaruj olejem, najlepiej zrobić to ręcznikiem kuchennym tak by nie pozostało zbyt dużo oleju.
  4. Warzywa grilluj po 2 min z każdej strony, jeśli masz ochotę na koniec możesz podsmażyć również pieczywo.
  5. Dolną kromkę posmaruj obficie sosem, ułóż szpinak, warzywa, dymkę i przykryj drugą kromką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI