House of Asia
Kurczak w sosie teriyaki House of Asia

Kurczak w sosie Teriyaki

15 minut
2 porcje
łagodne
Kurczak Chińska do 15 minut

Jaki jest sekret dobrej marynaty do kurczaka? Połączenie dwóch sosów: sojowego jasnego oraz teriyaki. Przepis ten sprawi, że kurczak będzie bardzo soczysty i nabierze wyjątkowego, wyrazistego smaku i aromatu. Smacznego!

 

 

4.2 / 5. Ilość głosów: 91

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 6 łyżek Sosu Teriyaki House of Asia
  • 1 łyżeczka białego sezamu House of Asia
  • ½ opakowania Makaronu Chow Mein House of Asia
  • 2 filety z kurczaka

TIP: 1 cm startego świeżego imbiru.

Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE KURCZAKA:

  1. Do miski wlej sos sojowy i 2 łyżki sosu teriyaki, włóż kurczaka, przykryj folią i odstaw do lodówki na 15 minut.
  2. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C i piecz kurczaka przez 30 minut w otwartym naczyniu żaroodpornym.

SOS NA WIERZCH:

  1. Na patelni, na małym ogniu podgrzej przez 1 minutę pozostały sos teriyaki.
  2. Gotową pieczeń pokrój na kawałki i polej podgrzanym sosem teriyaki.

SPOSÓB PODANIA: Pierś z kurczaka posyp białym sezamem i dodaj dymkę. Danie podawaj z makaronem Chow Mein.

Tu kupisz nasze produkty