Pasta Wasabi 43 g
- Pikantna
- Wydajna
- Piękny, zielony kolor
Moc smaku w małej tubce! Lubisz ostre smaki? Postaw na klasykę japońskiej kuchni. Pasta wasabi to obowiązkowy składnik do sushi i sashimi, ale także świetny dodatek do marynat, dipów, dressingów czy sosów. Jej zielony kolor, intensywny, chrzanowy smak i pikantna moc natychmiast pobudzają kubki smakowe. Wystarczy niewielka ilość, by całkowicie odmienić charakter dania.
Pro Tip: Wymieszaj odrobinę pasty wasabi z majonezem, by stworzyć szybki, ostry dip do frytek, sushi, kanapek lub jajek na twardo.
Składniki
chrzan w proszku 42 %, substancja utrzymująca wilgoć: E 420, woda, olej SOJOWY, chrzan japoński wasabi 5 %, barwnik: E 141, sól, kurkuma, cukier, regulator kwasowości: E 330, substancja zagęszczająca: E 415. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.