House of Asia
Przepis z produktem Pasta Wasabi 43 g
Pasta Wasabi 43 g House of Asia

Pasta Wasabi 43 g

  • Pikantna
  • Wydajna
  • Piękny, zielony kolor
Wegańska Wegańska Wegetariańska Wegetariańska Bez glutenu Bez glutenu

Moc smaku w małej tubce! Lubisz ostre smaki? Postaw na klasykę japońskiej kuchni. Pasta wasabi to obowiązkowy składnik do sushi i sashimi, ale także świetny dodatek do marynat, dipów, dressingów czy sosów. Jej zielony kolor, intensywny, chrzanowy smak i pikantna moc natychmiast pobudzają kubki smakowe. Wystarczy niewielka ilość, by całkowicie odmienić charakter dania.

Zastosowanie:

Pro Tip: Wymieszaj odrobinę pasty wasabi z majonezem, by stworzyć szybki, ostry dip do frytek, sushi, kanapek lub jajek na twardo.

Składniki

+

Składniki

chrzan w proszku 42 %, substancja utrzymująca wilgoć: E 420, woda, olej SOJOWY, chrzan japoński wasabi 5 %, barwnik: E 141, sól, kurkuma, cukier, regulator kwasowości: E 330, substancja zagęszczająca: E 415. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

Wartości odżywcze

+
Wartości odżywcze

w 100 g / ml produktu
Wartość energetyczna
1594 kJ / 381 kcal
Tłuszcz
11.00 g
KTN
1.50 g
Węglowodany
46.00 g
w tym Cukry
1.40 g
Białko
3.10 g
Błonnik
9.50 g
Sól
7.40 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Zalecenia dla alergików

Soja
zawiera
Gorczyca
może zawierać

Sposób przygotowania

+

Tu kupisz nasze produkty