Aromatyczna zupa krem z dyni House of Asia

Aromatyczna zupa krem z dyni

40 min
4 porcje
lekko pikantne

4.6 / 5. Ilość głosów: 8

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Rozgrzej się w kilka chwil! Krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym i odrobiną chili to połączenie delikatności i pikantnej energii.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Pokrój dynię, marchew, pietruszkę, cebule i czosnek w kostkę. Przełóż na blachę wyłożoną pergaminem, skrop olejem, posól i piecz w 180°C przez 35 minut.
  2. Upieczone warzywa przełóż do garnka, dodaj bulion, mleczko kokosowe i pastę czosnek, imbir, chili. Zmiksuj na gładki krem.
  3. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Gorący krem podawaj udekorowany świeżą kolendrą.

Dla dodatkowej chrupkości posyp krem uprażonymi pestkami dyni lub słonecznika. Ich lekko orzechowy smak świetnie uzupełni aksamitną konsystencję zupy.

Tu kupisz nasze produkty