House of Asia

Azjatyckie sosy do sałatek

5 min
1 porcje
łagodne
Japońska Tajska Chińska do 15 minut

Odkryj trzy wyjątkowe azjatyckie sosy do sałatek — inspirowane Chinami, Japonią i Tajlandią. Aromatyczny sos sezamowo-sojowy, delikatny sos z octem ryżowym oraz pikantno-kwaśny sos rybny z limonką i Srirachą. Idealne dodatki, które ożywią każdą sałatkę i dodadzą jej egzotycznego smaku.

5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Z sosem sojowym – Chiny

  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka czarnego octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka sosu sambal oelek

Z octem ryżowym – Japonia

  • 2 łyżki sosu sojowego Premium
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki prażonego sezamu
  • szczypta pieprzu

Z sosem rybnym – Tajlandia

  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżeczki cukru kokosowego
  • 1 łyżeczka sosu Sriracha

Sposób przygotowania

Poszczególne składniki sosów dokładnie wymieszaj i dodaj do ulubionej sałatki.

Tu kupisz nasze produkty