House of Asia
Banany smażone w cieście kokosowym

Banany smażone w cieście kokosowym

10 minut
2 porcje
łagodne

Smażone banany w chrupiącym cieście kokosowym to smaczny deser, który Was miło zachwyci.  Najlepiej smakuje na ciepło z lodami lub sosem.

4.7 / 5. Ilość głosów: 11

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 300 ml mleczka kokosowego 12-14%
  • 4 banany
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g wiórków kokosowych
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru kokosowego lub trzcinowego
  • 2 łyżki białego sezamu 
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. W miseczce ubij jajko, dodaj mleczko kokosowej.
  2. Dodaj przesiane przez sito sypkie składniki, wszystko wymieszaj. Dodaj cukier, wiórki kokosowe, sezam i ponownie wymieszaj.
  3. Banany obierz ze skórki, przekrój wzdłuż, następnie na pół.
  4. Zanurz kawałki banana w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
  5. Odsącz na papierowym ręczniczku.

Podawaj z lodami lub ulubionym sosem

Tu kupisz nasze produkty