House of Asia
Przepis Kokosowa panna cotta z mango z mleczkiem kokosowym BIO House of Asia

Kokosowa panna cotta z mango

10 min + 1h schłodzenia
4 porcje
łagodne
Owoce Azjatycka do 15 minut

Kokosowa przyjemność w towarzystwie egzotycznego mango. Wypróbujcie deser, który z pewnością skradnie Wasze podniebienia. Sprawdzony przepis, który idealnie sprawdzi się na spotkania z rodziną lub znajomymi a do tego łatwy w przygotowaniu.

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 400 g mleczka kokosowego BIO 20-22%
  • 200 g pulpy mango QF
  • 50 g cukru kokosowego lub brązowego drobnego
  • 1 łyżka ciepłej wody
  • 2 łyżeczki agar agar

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej 100 ml mleczka kokosowego i dodaj cukier oraz agar agar.
  2. Podgrzej na małym ogniu do momentu rozpuszczenia cukru. Odstaw z ognia.
  3. Dodaj pozostałe mleczko i dokładnie wymieszaj.
  4. Rozlej miksturę na cztery porcje i schłodź w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
  5. Po stężeniu wyjmij z lodówki, dodaj pulpę mango.
  6.  

Tu kupisz nasze produkty