House of Asia
Deser z mango i tapioką House of Asia

Deser z mango i tapioką

5 min
2 porcje
łagodne

Przenieś się do tropików z egzotycznym deserem mango z tapioką! Delikatne perły tapioki w kremowym mleczku kokosowym, orzeźwiająca pulpa mango i soczyste owoce to idealne połączenie smaków i tekstur. Prosty przepis, który przygotujesz zaledwie w 5 minut!

5 / 5. Ilość głosów: 269

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 puszka Pulpy mango QF Quality Food
  • 100 g Pereł tapioki QF Quality Food
  • 400 ml Mleczka kokosowego 20-24% House of Asia
  • 1 świeży grejpfrut
  • 1 świeże mango
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta soli
  • kilka kostek lodu
  • mięta do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Tapiokę przygotuj według wskazówek na opakowaniu, przelej zimna wodą i wystudź. Następnie wymieszaj z połową mleczka kokosowego i solą.
  2. Pulpę mango, mleczko kokosowe, lód oraz miód dobrze wymieszaj.
  3. Z grejpfruta wykrój filety (bez białych błon) a mango pokrój w kostkę.
  4. Do szklanek przełóż tapiokę, uzupełnij musem z mango i udekoruj owocami oraz miętą.

Tu kupisz nasze produkty