Francuskie eklerki z tropikalnym kremem House of Asia

Francuskie eklerki z tropikalnym kremem

25 minut + chłodzenie
6 porcje
łagodne

1 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Delikatne, kremowe i z nutą egzotyki. Eklerki z trawą cytrynową to połączenie klasycznego deseru z orzeźwiającym smakiem Azji.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ciasto francuskie rozwałkuj, posmaruj rozmąconym żółtkiem i pokrój na prostokąty ok. 6 × 4 cm. Piecz w 200°C przez 10 minut, a następnie wystudź.
  2. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Schłodzony krem kokosowy ubij z cukrem pudrem na puszysty krem, dodaj rozpuszczoną czekoladę i pastę z trawy cytrynowej. Wymieszaj, przełóż do rękawa cukierniczego i wstaw do lodówki na 15 minut.
  3. Wystudzone ciastka przekrój na pół, napełnij kremem, udekoruj malinami i listkami mięty. Całość oprósz cukrem pudrem.

Tu kupisz nasze produkty