Gołąbki w papierze ryżowym

Gołąbki w papierze ryżowym

25 min
4 porcje
lekko pikantne

3 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Gołąbki w zupełnie nowym wydaniu – z warzywami, makaronem i pikantnym sosem kimchi. Szybkie, lekkie i pełne azjatyckiego charakteru!

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudź i potnij na krótsze nitki.
  2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę i czosnek, dodaj pastę kimchi i smaż 1–2 minuty. Wlej sos pomidorowy, dopraw do smaku przyprawą chińską i gotuj chwilę na małym ogniu.
  3. Arkusz papieru ryżowego zwilż wodą, nałóż porcję makaronu oraz przygotowane warzywa, a następnie zwiń w formę gołąbka. Gotowe gołąbki ułóż w sosie i gotuj pod przykryciem ok. 6 minut. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty