„Kebab” w papierze ryżowym
Szybkie, sycące i efektowne – mega spring rolls z kurczakiem a’la kebab to świetna alternatywa dla klasycznych wrapów. Gotowe w pół godziny, idealne na wspólny posiłek w stylu fusion.
Składniki
- 8 arkuszy Papieru ryżowego House of Asia
- ½ opakowania Makaronu vermicelli House of Asia
- 50 ml Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżeczka Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
- 100 ml Sosu Satay Ros Thai Thai
- 1 awokado pokrojone w cząstki
- kawałek ogórka pokrojonego w półplastry
- kilka liści sałaty lodowej
- 200 g piersi z kurczaka
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka pokrój w paski, zamarynuj w przyprawie chińskiej i sosie sojowym, odstaw na 10 minut, a następnie usmaż na rumiany kolor.
- Makaron vermicelli połam, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, następnie odcedź.
- Papier ryżowy namocz w wodzie. Dwa arkusze papieru ryżowego ułóż tak, aby na siebie nachodziły tworząc duży prostokąt. Na środku rozłóż makaron, warzywa i kurczaka. Zwiń w formie spring rollsów i podawaj z sosem satay.