Kebab w papierze ryżowym House of Asia

„Kebab” w papierze ryżowym

30 min
4 porcje
lekko pikantne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Szybkie, sycące i efektowne – mega spring rolls z kurczakiem a’la kebab to świetna alternatywa dla klasycznych wrapów. Gotowe w pół godziny, idealne na wspólny posiłek w stylu fusion.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka pokrój w paski, zamarynuj w przyprawie chińskiej i sosie sojowym, odstaw na 10 minut, a następnie usmaż na rumiany kolor.
  2. Makaron vermicelli połam, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, następnie odcedź.
  3. Papier ryżowy namocz w wodzie. Dwa arkusze papieru ryżowego ułóż tak, aby na siebie nachodziły tworząc duży prostokąt. Na środku rozłóż makaron, warzywa i kurczaka. Zwiń w formie spring rollsów i podawaj z sosem satay.

Tu kupisz nasze produkty