House of Asia
Karkówka w sosie ostrygowym House of Asia

Karkówka w marynacie ostrygowej

30 min.
2 porcje
lekko pikantne
Warzywa Chińska Wieprzowina 15-30 minut

Grilluj po męsku z produktami House of Asia. Soczysta karkówka to numer 1 na grillu. Przygotuj ją w specjalnej marynacie z sosu sojowego, ostrygowego, z pasty z czosnku i białego sezamu. Delikatność mięsa i smak gwarantowane.

5 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 500 g karkówki wieprzowej 

Marynata

  • 3-4 łyżki Sosu ostrygowego 
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego 
  • 2 łyżeczki Pasty z czosnku lub 3-4 ząbki czosnku drobno posiekane 
  • 2 łyżki Białego Sezamu 
  • 1 łyżeczka cukru 
  • 4 łyżki oleju 
  • 3 łyżki posiekanej kolendry

Sposób przygotowania

  1. Mięso zawiń ciasno w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika na 30-45 minut, będzie potem łatwiej je pokroić. 
  2. W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  3. Wyjmij karkówkę, pokrój ją na centymetrowe plastry, zamarynuj i odstaw na 45 minut. 
  4. Plastry mięsa grilluj na rozgrzanym ruszcie na rumiany kolor. Gotowe danie posyp sezamem i ziołami.

Tu kupisz nasze produkty