House of Asia
Rolada z karkówki House of Asia

Rolada z karkówki

10 min + 5 h marynowania
6 porcje
łagodne
Chińska Wieprzowina do 15 minut

Urozmaić swoje grillowe potrawy nietypowymi smakami. Ciemny sos sojowy nada karkówce karmelowego smaku i barwy.

5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 łyżki Sosu sojowego ciemnego House of Asia
  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 2 łyżki musztardy Dijon Maille
  • 12 patyków szaszłykowych

Sposób przygotowania

1. Karkówkę ułóż na desce i rozcinaj wzdłuż, zaczynając na wysokości ok 2 cm od spodu. Tnąc rozwijaj mięso, aż na desce pozostanie jeden duży płat.
2. Natrzyj mięso sosem sojowym i musztardą, zwiń w roladę i wbij wykałaczki co 3 cm na całej długości. Przełóż roladę do miski i marynuj w lodówce przez minimum 4 godziny.
3. Mięso przetnij pomiędzy wykałaczkami, otrzymując dzięki temu kilkanaście plastrów rolady. Grilluj je przez ok 10 min, obracając co kilka minut.

Tu kupisz nasze produkty