House of Asia
Kremowy Udon z kimchi gebski_gotuje House of Asia

Kremowy Udon z kimchi

15 min
1 porcje
łagodne
Warzywa Koreańska Wieprzowina do 15 minut

Szukasz szybkiego i wyrazistego dania? Kremowy udon z kimchi to idealna propozycja na ekspresowy posiłek w stylu koreańskim. Intensywne smaki, kremowy sos i chrupiący bekon – czego chcieć więcej? Odkryj przepis, który przeniesie Cię wprost do Azji! Zobacz koniecznie jak przygotować to danie razem z Mateusz Gębski Kliknij tutaj »

5 / 5. Ilość głosów: 259

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 200 g Makaronu Udon świeżego House of Asia
  • 80 g Kimchi House of Asia
  • 2 łyżki Sosu Kimchi House of Asia
  • 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • pół łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia
  • pół łyżeczki Pasty z imbiru House of Asia
  • 100 g bekonu pokrojonego w paski
  • 50 g cebuli pokrojonej w piórka
  • 30 g dymki drobno pokrojonej
  • 15 g chili drobno pokrojonej
  • 200 ml śmietanki 30%

Do podania:

  • 1 łyżeczka Sezamu białego lub czarnego House of Asia
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na zimną patelnię wrzuć bekon i smaż go w niskiej temperaturze, tak aby wytopić z niego tłuszcz. Jeśli będzie go za mało, dodaj oleju.
  3. Następnie wrzuć cebulę, dymkę, chili oraz kimchi. Dodatkowo dorzuć pastę z czosnku i imbiru. Wymieszaj wszystko.
  4. Po chwili dodaj sos ostrygowy, sos sojowy oraz sos kimchi. Wymieszaj i zalej wszystko śmietanką.
  5. Kiedy śmietana zacznie się, gotować dodaj makaron Udon. Wymieszaj i poczekaj, aż sos zgęstnieje.
  6. Podaj z żółtkiem na środku, posyp sezamem. Na górę możesz dołożyć jeszcze odrobinę szczypiorku i chilli.

Tu kupisz nasze produkty