House of Asia
Kurczak w sosie Bulgogi House of Asia

Kurczak w sosie Bulgogi

10 min
2 porcje
lekko pikantne
Kurczak Warzywa Ryż Koreańska do 15 minut

Szukasz przepisu, który przeniesie Cię wprost do serca koreańskiej kuchni? Odkryj nasz wyjątkowy przepis na kurczaka w sosie Bulgogi, w którym kluczowym składnikiem jest wysokiej jakości sos sojowy House of Asia. To danie to idealne połączenie słodko-słonych smaków, które zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienia.

5 / 5. Ilość głosów: 239

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 50 g Pasty Bulgogi House of Asia
  • 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 50 g Sezamu białego House of Asia
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 1 cebula pokrojonej w piórka
  • 50 g dymki pokrojonej w 3 cm kawałki
  • Olej do smażenia

Do podania ugotowany ryż jaśminowy

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry, zamarynuj w sosie sojowym i odstaw na około 10-15 minut.
  2. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż kurczaka przez 3-4 minuty, dodaj cebulę i smaż przez kolejne 2 minuty. Następnie polej sosem bulgogi, wymieszaj i smaż jeszcze krótką chwilę.
  3. Danie podawaj z ugotowanym ryżem, posypane dymką oraz sezamem.

Tu kupisz nasze produkty