House of Asia
Makaron chow mein z wieprzowiną House of Asia

Makaron chow mein z wieprzowiną

15 min.
2 porcje
lekko pikantne
Warzywa Chińska Grzyby Wieprzowina do 15 minut

Skosztuj specjałów z kuchni chińskiej. Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie aromatycznych grzybów shiitake, mieszanki chińskich przypraw z makaronem chow mein to prawdziwa uczta dla podniebienia.

5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • ½ opakowanie makaronu Chow mein
  • 60 g sosu ostrygowego
  • 1 puszka pokrojonych grzybów shiitake w zalewie
  • 1 łyżka pasty z czosnku lub 1 posiekany ząbek
  • ½ łyżeczki przyprawy do kuchni chińskiej
  • 150 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski
  • 1 mała marchewka pokrojona w słupki
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 50 ml wody
  • 1 mały posiekany pęczek kolendry lub szczypiorku

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Sos ostrygowy wymieszaj z wodą w małej misce.
  3. Pokrojoną polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz pastę z czosnku i dokładnie wymieszaj.
  4. Rozgrzej wok i podsmaż mięso, dodaj warzywa, grzyby schiitake, mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszaj z sosem ostrygowym i dopraw do smaku przyprawą do kuchni chińskiej. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem lub kolendrą

Tu kupisz nasze produkty