House of Asia
Makaron po tajsku z krewetkami House of Asia Czarna Wisienka

Makaron po tajsku z krewetkami

15 min.
2 porcje
pikantne

Nietuzinkowy obiad w 15 minut? Dobrze trafiłeś! Zerknij jak łatwo i szybko przygotować wyśmienite danie z krewetkami i curry. Propozycja podania pochodzi od Czarna Wisienka.

4 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • ½ opakowania makaronu ryżowego 7mm
  • 1 łyżeczka pasty zielonej curry Kanokwan
  • 200 ml mleczka kokosowego 16-18 % BIO Kara
  • 8 obranych i oczyszczonych krewetek (16×20)
  • 2 łyżeczki oleju
  • 1 średnia marchewka pokrojona w słupki
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę

Opcjonalnie:

  • Szczypior
  • Orzechy nerkowca

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Wymieszaj pastę curry z mleczkiem kokosowym.
  3. Rozgrzej wok i podsmaż warzywa przez 2-3 minuty, następnie dodaj krewetki i smaż kolejną minutę. Dodaj makaron i całość wymieszaj z mleczkiem kokosowym i curry.

TIP: Aby wzbogacić smak dania, opcjonalnie dodaj dymkę i orzechy nerkowca.

Tu kupisz nasze produkty