House of Asia
Makaron smażony po chińsku z warzywami House of Asia

Makaron smażony po chińsku z warzywami

15 minut
2 porcje
łagodne
Makaron Warzywa Chińska Grzyby do 15 minut

Przepis ten to klasyka kuchni chińskiej. Miłośników tego dania można spotkać na całym świecie, dlaczego? Jest smaczny, pożywny a przede wszystkim łatwy w przygotowaniu. Kolorowa mieszanka warzyw w połączeniu z sosem sojowym przygotowanym wedle oryginalnej receptury zachwyci smakiem każdego.

4.4 / 5. Ilość głosów: 121

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 150 g Makaronu jajecznego House of Asia, ugotowanego al dente
  • 1 słoik Warzyw do woka House of Asia, wypłukanych i odsączonych
  • 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1 łyżeczka Przyprawy chińskiej House of Asia
  • ½ łyżeczki Oleju z prażonego sezamu House of Asia, do smaku
  • 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • kilka gałązek dymki, pokrojone w 2 cm kawałki
  • 1 łyżka oleju
  • 30 g orzeszków ziemnych
  • pół czerwonej i żółtej papryki pokrojonej w cienkie paski

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek do uwolnienia aromatu. Dodaj warzywa, smaż przez 1 minutę, następnie wrzuć makaron.
  2. Dodaj sos sojowy, przyprawę i olej. Całość wymieszaj i smaż przez 3 minuty.
  3. Przed podaniem posyp danie dymką.

Tu kupisz nasze produkty