House of Asia
Makaron udon z kurczakiem i grzybami shiitake House of Asia

Makaron Udon z kurczakiem i grzybami Shiitake

20 min
2 porcje
łagodne

Sięgnijcie po pyszny przepis na makaron Udon z kurczakiem. Do dania dodaliśmy aromatyczne grzyby Shiitake, które nie tylko dodają wyrazistości smaku ale także są cennym źródłem witamy D. Do dzieła!

3.5 / 5. Ilość głosów: 37

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1/2 op Makaronu Udon House of Asia
  • 30 g Grzybów Shitake House of Asia, namoczonych w ciepłej wodzie i gotowanych 20 min, pokrojonych w paski
  • 4 łyżeczki Sosu Teriyaki House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty czosnek imbir chili House of Asia
  • 100 g kurczaka
  • 100 g marchewki pokrojonej w cienkie słupki 
  • 30 g dymki pokrojonej w ukośne paski szerokości 0,5cm

Sposób przygotowania

  1. Makaron gotuj przez 3 min we wrzątku, a następnie odstaw.
  2. Kurczaka ugotuj w osolonej wodzie, gdy będzie gotowy wyjmij z wody i poszarp na małe kawałki widelcami.
  3. Na patelni, średnio rozgrzanej, włóż czosnek, imbir i grzyby. Gdy czosnek będzie brązowy włóż makaron, dodaj sos teriyaki i sos sojowy, smaż 2 min.
  4. Dodaj kurczaka i dymkę, smaż kolejne 2 min.

Tu kupisz nasze produkty