House of Asia
Mini burgerki z panierowanym dorszem, szpinakowym krążkiem i sosem Sriracha Marcin Kozicki Co dziś zjemy House of Asia Yummity

Mini burgerki z panierowanym dorszem z sosem Sriracha

30 min.
4 porcje
lekko pikantne
Warzywa Azjatycka 15-30 minut

Wypróbuj wyjątkowe mini burgery z dorszem i szpinakowymi vergerami od Yummity! Wystarczy dodać kilka składników oraz ulubione dodatki, a pyszny obiad będzie gotowy już w 30 minut! Przepis przygotowany we współpracy z Marcinem Kozickim – Co dziś zjemy

5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 Op. vege burgera ze szpinakiem
  • 2 filety z dorsza
  • 4 bułki do burgerów
  • 6 łyżek panierki panko
  • Ulubione dodatki (sałata, pomidor)
  • Sól, pieprz do smaku

Dip:

  • 1 łyżka sosu sriracha czerwone chili
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania

  1. Filet z dorsza wytnij na kształt bułek. Następnie dopraw solą i pieprzem. Do miseczki wsyp panko i opanieruj filety. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż filety z obu stron na złoty kolor.
  2. Vergery przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  3. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki d
  4. Bułki rozetnij na pół, a następnie posmaruj je dipem, wyłóż ulubione dodatki, filet z dorsza oraz vergera. Przykryj drugą połówką bułki.

Tu kupisz nasze produkty