House of Asia
Sajgonki z wieprzowiną i grzybami Mun House of Asia

Sajgonki z wieprzowiną i grzybami Mun

10 min
4 porcje
łagodne

Marzysz o azjatyckich smakach, ale myślisz, że ich przygotowanie jest skomplikowane? Nic bardziej mylnego! Te chrupiące sajgonki to idealny dowód na to, że wyjątkowe dania mogą być proste i szybkie do wykonania. Wystarczy kilka składników, takich jak papier ryżowy, grzyby Mun, makaron Vermicelli i świeże warzywa z dodatkiem przypraw kuchni chińskiej, aby stworzyć prawdziwe dzieło kulinarne.

5 / 5. Ilość głosów: 271

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji. Odcedź, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski.
  2. Na patelni podsmaż czosnek, chili i wieprzowinę, następnie dodaj marchewkę, dymkę, grzyby, a na koniec kapustę. Dopraw do smaku przyprawą chińską i sosem sojowym, przełóż do miski z makaronem, dobrze wymieszaj.
  3. Arkusze papieru ryżowego zwilż wodą. Następnie nałóż po 2 łyżki farszu i zwiń jak krokieta. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Tu kupisz nasze produkty