House of Asia

Sałatka z kurczakiem i pak choi

20 min
2 porcje
łagodne

Połączenie soczystego kurczaka, lekko chrupiącej kapusty pak choi i intensywnych grzybów shiitake tworzy błyskawiczną sałatkę z charakterem. Podsmażane w aromatycznym sosie sojowym, składniki tej sałatki idealnie sprawdzą się na szybki obiad lub lekką kolację w orientalnym stylu.

4.3 / 5. Ilość głosów: 8

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 pierś kurczaka (około 160 g)
  • 3-4 szt grzyby shiitake
  • 2 średnie Pak Choi
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 2 łyżki oleju do woka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania

  1. W misce z letnią wodą moczymy grzyby przez około 15 min. Gdy zmiękną wyjmij je z wody i pokrój w paseczki.
  2. Pak Choi pokrój w grube paski.
  3. Kurczaka pokrój w kostkę, obtocz w mące i smaż.
  4. Kiedy kurczak będzie soczyście skwierczał, na patelnię dodaj czosnek, sos sojowy, cukier, grzyby i Pak Choi.
  5. Wymieszaj energicznie kilka razy i gotowe.

Tu kupisz nasze produkty