House of Asia
Sushi z foremek House of Asia

Jak zrobić sushi z foremek?

10 min
2 porcje
łagodne
Warzywa Ryż Japońska do 15 minut

Foremki do sushi – Twój sposób na ekspresowe danie! Przygotowanie sushi nigdy nie było tak szybkie i proste. Dzięki foremkom zaoszczędzisz czas, a Twoje sushi będzie wyglądać jak z najlepszej restauracji! Koniecznie zobacz film> 

5 / 5. Ilość głosów: 253

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Ryżu do sushi House of Asia
  • 2 łyżki Sosu do ryżu do sushi House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty Wasabi House of Asia
  • 1 arkusz Liścii Nori alg morskich House of Asia
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 100 g łososia
  • 1/2 awokado
  • Do podania Sos sojowy słodki House of Asia

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Wystudź, dopraw sosem i dokładnie wymieszaj.
  2. Foremki, w których będziesz przygotowywać sushi wyłóż folią spożywczą.
  3. Awokado i łososia pokrój w cienkie plastry.
  4. Za pomocą obieraczki do warzyw wytnij kilka długich plastrów ogórka, a pozostałą część pokrój w drobną kostkę.
  5. Nori pokrój na mniejsze kwadraty tak, aby pasowały do foremki.
  6. Do foremek ułóż składniki według upodobań np.: listek nori, ryż, wasabi, łosoś na koniec ryż. Przygotuj różne wariacje. Całość dociśnij i delikatnie wyjmij uformowane sushi. Podawaj z ulubionym sosem sojowym.

TIP: Jeżeli nie masz foremek do sushi, możesz użyć foli spożywczej: rozłóż folię na blacie, na jej środku ułóż składniki, tak aby ryż był na końcu, następnie zbierz końce folii i ciasno zwiń, formując kulę.

Tu kupisz nasze produkty