House of Asia
Tajska sałatka z mango i sosem sojowym House of Asia

Tajska sałatka z mango i sosem sojowym

10 min.
2 porcje
łagodne

Idealna na upalne dni oraz dla wielbicieli kuchni tajskiej. Świeże mango doda sałatce słodyczy, sok z limonki podkreśli smak a sos sojowy doda aromatu. Sami spróbujcie!

5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 duże dojrzałe mango
  • 2 garście rukoli
  • 1 granat
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu do posypania

Sos:

  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka oleju z prażonego sezamu
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 mały ząbek czosnku, drobno pokrojony

Sposób przygotowania

  1. Obierz mango i pokrój je w kostkę.
  2. Z owocu granatu wyłuskaj ziarenka.
  3. Do miski dodaj składniki sosu i dokładnie wymieszaj.
  4. Następnie dodaj mango, granat, rukolę i wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Gotową sałatkę posyp czarnym sezamem.

Tu kupisz nasze produkty