Wieprzowina w sosie curry z orzechami House of Asia

Wieprzowina w sosie curry z orzechami

25 min
2 porcje
pikantne

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Zanurz się w tajskich smakach – delikatna karkówka w kremowym sosie curry z orzechami i warzywami to uczta pełna aromatu i koloru.

Składniki

Marynata do mięsa:

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj ze sobą składniki marynaty. Karkówkę oczyść z błon i tłuszczu, następnie pokrój w cienkie plasterki i przełóż do marynaty.
  2. Orzeszki ziemne upraż na patelni, następnie zmiksuj na drobno.
  3. Do woka wlej olej, dodaj pastę curry i zacznij podgrzewać do momentu, aż zacznie się rozpuszczać i uwolni aromat, potem dodaj mleczko kokosowe i gotuj około 5 minut, następnie dodaj cukier oraz sos rybny. 
  4. Do tak przygotowanego sosu dodaj mięso i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut. Po tym czasie dodaj orzeszki, jarmuż oraz twardsze części kapusty, gotuj przez 2 minuty, następnie dodaj miękkie części. Gotowe danie podawaj z ryżem i posyp świeżymi kiełkami. 

Tu kupisz nasze produkty