House of Asia
Zielona sałatka z edamame i chrupiącym chili House of Asia

Zielona sałatka z edamame i chrupiącym chili

10
4 porcje
pikantne
Warzywa Japońska do 15 minut

Szukasz pomysłu na orzeźwiającą, a jednocześnie wyrazistą w smaku sałatkę? Ta propozycja to idealne połączenie świeżości ogórka, delikatnej fasoli edamame i wyrazistego chrupiącego chili. Inspirowana smakami Azji, gotowa w kilka minut i idealna na lunch, do lunchboxa albo jako dodatek do dań z grilla. Zaskakuje prostotą i głębią smaku – przekonaj się, jak niewiele potrzeba, by stworzyć coś naprawdę pysznego!

4.5 / 5. Ilość głosów: 10

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 puszka Fasoli Edamame House of Asia
  • 1 łyżka Chrupiącego chli w oleju Yipin Agro
  • 2 ogórki
  • 1/4 łyżeczki soli

Sposób przygotowania

1. Umyte ogórki pokrój w plastry. Posól i odstaw na 10 minut. Następnie osusz na ręczniku papierowym i przełóż do słoika.
2. Fasolkę edamame przełóż na sito. Wypłucz, osusz i dodaj do ogórków.
3. Wymieszaj chili w słoiku i dodaj łyżkę do pokrojonych warzyw. Zamknij, wymieszaj i wstaw do lodówki na około 10-15 minut.

Tu kupisz nasze produkty