House of Asia
Zupa Tom Yum z kurczakiem i grzybami słomkowymi House of Asia

Zupa Tom Yum z kurczakiem i grzybami słomkowymi

25 min
4 porcje
pikantne

Szybki obiad z orientalnym twistem! Zupa Tom Yum z kurczakiem i grzybami słomkowymi to wyrazisty smak Tajlandii w Twojej kuchni. Pikantna, kremowa i gotowa w 25 minut – idealna na cztery porcje!

5 / 5. Ilość głosów: 254

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 łyżka Pasty Tom Yum House of Asia
  • 200 ml Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia
  • 100 g Grzybów słomkowych House of Asia
  • 2 – 3 łyżki Sosu rybnego House of Asia
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 150 g mięsa z nogi kurczaka bez skóry, drobno pokrojone
  • 800 ml bulionu z kurczaka
  • 100 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 50 g kolendry drobno pokrojonej
  • 1 limonka
  • 2 – 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

  1. Do garnka z grubym dnem wlej olej i podsmaż cebulę. Dodaj pastę tom yum, wymieszaj i smaż 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj pokrojone grzyby, wlej bulion i gotuj około 10 minut.
  2. Po tym czasie dodaj mięso z kurczaka, wlej mleczko kokosowe oraz posiekaną kolendrę. Gotuj kilka minut. Dodaj pokrojone pomidorki cherry, dopraw sokiem z limonki i sosem rybnym.
  3. Podawaj z listkami kolendry.

Tu kupisz nasze produkty