Azjatyckie sosy do sałatek

Liczba porcji:

1

Czas: 5 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

Z sosem sojowym – Chiny

  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka czarnego octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka sosu sambal oelek

Z octem ryżowym – Japonia

  • 2 łyżki sosu sojowego Premium
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki prażonego sezamu
  • szczypta pieprzu

Z sosem rybnym – Tajlandia

  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżeczki cukru kokosowego
  • 1 łyżeczka sosu Sriracha

Sposób przygotowania

Poszczególne składniki sosów dokładnie wymieszaj i dodaj do ulubionej sałatki. 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI