House of Asia
Bulgogi ze szpinakiem House of Asia

Bulgogi ze szpinakiem

10 min
1 porcje
łagodne
Warzywa Koreańska Wieprzowina do 15 minut

Bulgogi to tradycyjna potrawa z cienko krojonego mięsa w aromatycznej marynacie i klasyka koreańskiej kuchni. Dodatek warzyw oraz pełnoziarnistego ryżu sprawi, że jest to świetne danie również dla osób dbających o linię. Przygotuj więcej i podziel się z domownikami.

5 / 5. Ilość głosów: 254

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1/2 saszetki Pasty Bulgogi średnio-ostrej House of Asia
  • 80 g Kimchi House of Asia
  • 1 łyżka Białego sezamu House of Asia
  • 150 g mięsa (wołowina, wieprzowina, drób) pokrojonego w cienkie paseczki
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 1 marchewka pokrojona w cienkie paski
  • 1 łyżka oliwy
  • 50 ml wody
  • 1 łyżka pokrojonego szczypioru
  • 3 garście szpinaku
  • 50g ryżu czerwonego ugotowanego dzień wcześniej

Sposób przygotowania

  1. W misce połącz połowę pasty bulgogi z wodą, następnie przełóż do niej mięso. Wymieszaj.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż mięso przez 3-4 minuty, dodaj cebulę, marchewkę, smaż kolejne 2 minuty, pod koniec dodaj pozostałą pastę bulgogi oraz szpinak. Całość podsmaż jeszcze przez około 1 minutę.
  3. Gotowe danie posyp szczypiorem i sezamem. Podawaj z ugotowanym wcześniej ryżem i kapustą kimchi.

Tu kupisz nasze produkty