House of Asia
Koreańska wołowina Bulgogi z warzywami House of Asia

Koreańska wołowina Bulgogi z warzywami

45 min
4 porcje
lekko pikantne
Wołowina Warzywa Koreańska powyżej 30 minut

Poczuj smak Korei na swoim talerzu! Wołowina Bulgogi z chrupiącymi warzywami, sałatą i nutą ostrej papryki to idealne połączenie smaków i aromatów. Idealne na spotkanie z przyjaciółmi na grilla.

5 / 5. Ilość głosów: 251

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 saszetki Pasty Bulgogi House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia
  • 8 – 10 Papryk Jalapeno czerwonych krojonych Casa de Mexico
  • 600 g antrykotu wołowego
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 sałata rzymska
  • 1 papryka czerwona
  • 50 g marchewki
  • 3 rzodkiewki
  • 50 g dymki drobno pokrojonej
  • 50 g posiekanej kolendry
  • Olej do smażenia

Do podania:

  • Kilka kropel Ostrego sosu z zielonej papryki Jalapeno Casa de Mexico
  • Biały sezam House of Asia do posypania

Sposób przygotowania

  1. Wołowinę zawiń ciasno w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na około godzinę. Wyjmij i pokrój w cienkie plasterki w poprzek włókien. Następnie mięso zamarynuj w paście bulgogi z dodatkiem pasty z czosnku i wstaw do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc.
  2. Ogórek, cebulę, marchew, paprykę, rzodkiewkę oraz jalapeno, pokrój w grubsze słupki, tak aby było je wygonie chwytać.
  3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso na brązowy kolor.
  4. Gotowe mięso nakładaj na liście sałaty z ulubionymi warzywami, posyp sezamem, kolendrą i dymką. Całość skrop sosem z zielonej papryczki jalapeno.

TIP. W tym przepisie doskonale sprawdzą się również inne rodzaje mięs, takie jak: wieprzowina oraz drób.

Tu kupisz nasze produkty