House of Asia
Dorsz na parze w azjatyckim stylu House of Asia

Dorsz na parze w azjatyckim stylu

10 min
1 porcje
łagodne
Warzywa Tajska do 15 minut

Dorsz na parze w azjatyckim stylu to doskonałe połączenie delikatnego smaku ryby, warzyw i aromatycznych dodatków.  Zdrowe, pełne białka i gotowe w zaledwie 10 minut – idealne dla fanów prostych i wartościowych posiłków!

5 / 5. Ilość głosów: 275

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 łyżeczka Sosu rybnego House of Asia, pieprz, skórka z limonki oraz 1 łyżeczka oliwy z oliwek do zamarynowania ryby
  • 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 200 g dorsza filet bez skóry
  • 1 ząbek czosnku drobno pokrojony
  • 1/4 szalotki pokrojonej w cienkie piórka
  • 3 – 4 pomidorki cherry przekrojone na pół
  • 300 g mieszanki brokuła i kalafiora podzielonych na różyczki
  • 50 g ryżu czarnego ugotowanego

Sposób przygotowania

  1. Rybę zamarynuj w sosie rybnym, pieprzu i skórce z limonki, skrop oliwą z oliwek.
  2. Rybę ułóż w naczyniu do gotowania na parze. Dodaj pokrojony czosnek, szalotkę i pomidorki. Gotuj na parze razem z brokułami i kalafiorem około 10 – 15 minut. Pod koniec polej sosem sojowym.
  3. Podawaj z ugotowanym ryżem

Tip. Ugotuj dwie porcje ryżu (100 g) do dania na następny dzień.

Tu kupisz nasze produkty