Fasolka szparagowa z Miso

Rozkoszuj się wyjątkowymi smakami naszej fasolki szparagowej z Miso – dania, które łączy ziemistą bogatość pasty miso z delikatną słodyczą sosu Mirin. Świeże, chrupiące fasolki szparagowe doskonale komponują się z soczystymi pomidorkami cherry, tworząc harmonijną mieszankę smaków, która przeniesie Cię prosto do serca azjatyckiej kuchni.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 229

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 8

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 łyżeczka Sezamu białego House of Asia
  • 200 g fasolki szparagowej żółtej i zielonej
  • 100 g pomidorków cherry
  • 2 Sałaty rzymskie baby przekrojone na cztery części

Sos:

garść dymki drobno pokrojonej

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę zeszklij szalotkę dodaj czosnek, imbir i chili smaz do zrumienienia wlej mirin, wodę zamieszaj dodaj zimne masło, później miso i mieszaj aż powstanie emulsja dodaj dymkę dopraw pieprzem i sokiem z limonki.
  2. Fasolke oczyśći, ugotuj we wrzącej osolonej wodzie al’dente, przepłucz zimną wodą.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę podsmaż pomidorki chery przekrojone na pół smaż 3-4 minuty dodaj przekrojona na cztery sałatę rzymską smaż 2 minuty do zrumienienia a następnie dodaj osuszoną fasolkę szparagową smaż 3-4 minuty.
  4. Sos wylej na talerz następnie ułóż fasolkę z pomidorami i sałatą posyp sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos mirin przyprawa 200ml House of Asia

Sos Mirin przyprawa 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso Shiro jasna 120g House of Asia

Pasta Miso Shiro jasna 120 g

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI