House of Asia
Miso Ramen Jakjalubiejesc House of Asia

Miso Ramen

20 min
2 porcje
łagodne
Makaron Warzywa Japońska Grzyby 15-30 minut

Witaj w aromatycznej podróży do Japonii z przepisem na pyszne Miso Ramen od Moniki Jakjalubiejesc. Dzięki połączeniu pasty miso sezamu i aromatycznego oleju sezamowego House of Asia, ta zupa z pewnością oczaruje Twoje kubki smakowe. Dodając do niej chrupiące pieczarki, kremowe mleczko kokosowe i pszenny makaron instant, stworzysz prawdziwy raj dla podniebienia. Zobacz filmik krok po kroku>

4.9 / 5. Ilość głosów: 150

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 3 łyżki Oleju z prażonego sezamu House of Asia
  • 2 łyżki podprażonego Sezamu House of Asia
  • 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1 saszetka Pasty Miso House of Asia
  • 1 paczka 100 g Makaronu instant pszennego House of Asia
  • 65 ml Kremu kokosowego 24-26% Kara
  • 0,5 litra bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm tartego imbiru
  • 250g pieczarek

Kukurydza:

  • 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka miodu

Do dekoracji zupy:

  • liść Nori House of Asia
  • sparzone liście kapusty pak choi lub kapusty pekińskiej
  • szczypior
  • sezam
  • kiełki fasoli

Sposób przygotowania

  1. Na oleju sezamowym przesmaż pieczarki z czosnkiem i imbirem. Po chwili dodaj sezam, pastę miso i wymieszaj. Dodaj sos sojowy i bulion. Gotuj kilka minut.
  2. W międzyczasie makaron instant zalej wrzątkiem i odstaw na 5 min. Pod koniec gotowania do zupy wlej wstrząśnięte mleczko kokosowe.
  3. Na patelnię przełóż kukurydzę, dodaj miód i sos sojowy. Mieszaj do przyrumienienia.
  4. Zupę przełóż do miski, dodaj makaron, listki nori, pak choi, kiełki i kukurydzę. Posyp sezamem i szczypiorkiem.

 

Tu kupisz nasze produkty