Karkówka w marynacie ostrygowej

Grilluj po męsku z produktami House of Asia. Soczysta karkówka to numer 1 na grillu. Przygotuj ją w specjalnej marynacie z sosu sojowego, ostrygowego, z pasty z czosnku i białego sezamu. Delikatność mięsa i smak gwarantowane.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 500 g karkówki wieprzowej 

Marynata

Sposób przygotowania

  1. Mięso zawiń ciasno w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika na 30-45 minut, będzie potem łatwiej je pokroić. 
  2. W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  3. Wyjmij karkówkę, pokrój ją na centymetrowe plastry, zamarynuj i odstaw na 45 minut. 
  4. Plastry mięsa grilluj na rozgrzanym ruszcie na rumiany kolor. Gotowe danie posyp sezamem i ziołami.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI