Karkówka w marynacie ostrygowej
Grilluj po męsku z produktami House of Asia. Soczysta karkówka to numer 1 na grillu. Przygotuj ją w specjalnej marynacie z sosu sojowego, ostrygowego, z pasty z czosnku i białego sezamu. Delikatność mięsa i smak gwarantowane.
Liczba porcji: 2
Czas: 30 min.
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 500 g karkówki wieprzowej
Marynata:
- 3-4 łyżki Sosu ostrygowego
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku lub 3-4 ząbki czosnku drobno posiekane
- 2 łyżki Białego Sezamu
- 1 łyżeczka cukru
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki posiekanej kolendry
Sposób przygotowania
- Mięso zawiń ciasno w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika na 30-45 minut, będzie potem łatwiej je pokroić.
- W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
- Wyjmij karkówkę, pokrój ją na centymetrowe plastry, zamarynuj i odstaw na 45 minut.
- Plastry mięsa grilluj na rozgrzanym ruszcie na rumiany kolor. Gotowe danie posyp sezamem i ziołami.