House of Asia
Krem z pieczonej cebuli z chipsami z tortilli House of Asia

Krem z pieczonej cebuli z chipsami z tortilli

15 min + 30 min
4 porcje
łagodne
Warzywa do 15 minut

Delikatny, aksamitny krem z pieczonej cebuli, wzbogacony mleczkiem kokosowym Kara i aromatyczną pastą miso House of Asia, zachwyci swoim głębokim smakiem. Chrupiące chipsy z tortilli Casa del Sur oraz świeże kiełki i dymka dodają mu wyjątkowego charakteru. To połączenie kremowej zupy i chrupiących dodatków sprawi, że każdy posiłek stanie się niezapomniany!

5 / 5. Ilość głosów: 272

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 400 ml Mleczka kokosowego light Kara
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 2 łyżki Pasty Miso jasnej House of Asia
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 500 g cebuli pokrojonej w grubszą kostkę
  • 2 ziemniaki obrane i pokrojone w grubszą kostkę
  • 50 g pietruszki pokrojonej w grubszą kostkę
  • 3-4 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 2-3 gałązki tymianku świeżego
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól

Chipsy z tortilli:

  • 2 Wrapy pszenne Casa del Sur
  • 200 ml oleju rzepakowego
  • Szczypta soli

Do podania:

  • Dowolne kiełki np. pora
  • Dymka drobno pokrojona

Sposób przygotowania

  1. Warzywa skrop oliwą, posól i oprósz tymiankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 30 minut, aż będą miękkie.
  2. Do garnka wlej bulion, przełóż upieczone warzywa i zmiksuj na gładką konsystencję. Dodaj mleczko kokosowe, zagotuj i wymieszaj. Dodaj pastę miso oraz dopraw sosem sojowym.
  3. Wrapy pszenne pokrój w kwadraty 2×2 cm, rozgrzej olej i usmaż chipsy z tortilli. Usmażone przełóż na ręcznik papierowy i posól lub posyp dowolnymi przyprawami.
  4. Gotową zupę podawaj z chipami, kiełkami oraz dymką.

Tu kupisz nasze produkty