Kurczak stir-fry z kiełkami Mun Pysznie czy przepysznie
Monika Molecka z Pysznie czy przepysznie jest znana z szybkich, pysznych i sprawdzonych przepisów. I właśnie taki przygotowała również dla nas z produktami House of Asia. Ekspresowe, chrupiące warzywa z bestsellerowym sosem sojowym i kiełkami fasoli mun przygotujecie już w 20 minut. Zobaczcie koniecznie przepis Kliknij tutaj>
Liczba porcji: 4
Czas: 20 min.
Ostrość:
Składniki
- 100 g Kiełków fasoli Mun House of Asia
- 2 łyżki oleju
- 300 g fileta z kurczaka pokrojonego w cienkie paski
- 1 łyżeczka masła
- 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w cienkie paski
- 1/2 papryki żółtej pokrojonej w cienkie paski
- 1 mała marchewka pokrojonej w cienkie paski
- 1/2 cebuli posiekanej w kostkę
- 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 150 g brokułów podzielonych na drobne różyczki
- 1 kapusta pak choi drobno posiekanej
- 60 g orzechów nerkowca
Sos:
- 50 ml Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 150 bulionu drobiowego
- 50 ml wody
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- Sok z 1/2 limonki
Dodatkowo:
- Sezam biały House of Asia
- Szczypiorek posiekany
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, dodaj kurczaka i smaż na dużej mocy palnika, aż zacznie się przypiekać.
- Mięso zdejmij z patelni, a następnie ponownie dodaj 1 łyżkę oleju i 1 łyżeczkę masła. Dodaj pokrojone warzywa oprócz kapusty i smaż ciągle mieszając przez ok 3 minuty.
- Na patelnię ponownie dodaj kurczaka, pokrojoną kapustę pak choi, kiełki fasoli mung i nerkowce. Smaż jeszcze 1 minutę.
- Całość zalej sosem i duś aż zgęstnieje.
- Stir fry z kurczakiem posyp sezamem i posiekanym szczypiorkiem.