Kurczak stir-fry z kiełkami Mun Pysznie czy przepysznie

Monika Molecka z Pysznie czy przepysznie jest znana z szybkich, pysznych i sprawdzonych przepisów. I właśnie taki przygotowała również dla nas z produktami House of Asia. Ekspresowe, chrupiące warzywa z bestsellerowym sosem sojowym i kiełkami fasoli mun przygotujecie już w 20 minut. Zobaczcie koniecznie przepis Kliknij tutaj>

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 15

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min.

Ostrość:

Składniki

  • 100 g Kiełków fasoli Mun House of Asia
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g fileta z kurczaka pokrojonego w cienkie paski
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w cienkie paski
  • 1/2 papryki żółtej pokrojonej w cienkie paski
  • 1 mała marchewka pokrojonej w cienkie paski
  • 1/2 cebuli posiekanej w kostkę
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 150 g brokułów podzielonych na drobne różyczki
  • 1 kapusta pak choi drobno posiekanej
  • 60 g orzechów nerkowca

Sos:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, dodaj kurczaka i smaż na dużej mocy palnika, aż zacznie się przypiekać.
  2. Mięso zdejmij z patelni, a następnie ponownie dodaj 1 łyżkę oleju i 1 łyżeczkę masła. Dodaj pokrojone warzywa oprócz kapusty i smaż ciągle mieszając przez ok 3 minuty.
  3. Na patelnię ponownie dodaj kurczaka, pokrojoną kapustę pak choi, kiełki fasoli mung i nerkowce. Smaż jeszcze 1 minutę.
  4. Całość zalej sosem i duś aż zgęstnieje.
  5. Stir fry z kurczakiem posyp sezamem i posiekanym szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Kiełki fasoli mung 330g House of Asia

Kiełki fasoli Mung 330 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI