Łosoś teriyaki z ziemniakami z airfryera

Masz ochotę na coś innego niż klasyczny łosoś z cytryną? Ten łosoś teriyaki z chrupiącymi ziemniakami z airfryera to idealne połączenie kuchni azjatyckiej z domowym comfort foodem! Wystarczy kilka składników, 10 minut w airfryerze i… masz obiad, który pachnie jak z dobrej restauracji!

5 / 5. Ilość głosów: 280

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Filet z łososia pokrój na 2 porcje, oprósz solą, pieprzem, posyp skórką limonki i skrop olejem. Odstaw na kilka minut.
  2. Ugotowane ziemniaki delikatnie natnij, następnie oprósz solą i przyprawą do kuchni japońskiej, posyp czosnkiem oraz skrop olejem.
  3. Ułóż łososia i ziemniaki w szufladzie airfryer’a i wstaw na 160°C na 10 minut. Podczas pieczenia smaruj łososia sosem teriyaki. Możesz też upiec danie w piekarniku, ustawiając te same parametry.
  4. Gotowe danie posyp sezamem i szczypiorkiem.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Nowość
Bestseller
Sezam biały 50 g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI