Makaron chow mein z wieprzowiną

Skosztuj specjałów z kuchni chińskiej. Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie aromatycznych grzybów shiitake, mieszanki chińskich przypraw z makaronem chow mein to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Sos ostrygowy wymieszaj z wodą w małej misce.
  3. Pokrojoną polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz pastę z czosnku i dokładnie wymieszaj.
  4. Rozgrzej wok i podsmaż mięso, dodaj warzywa, grzyby schiitake, mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszaj z sosem ostrygowym i dopraw do smaku przyprawą do kuchni chińskiej. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem lub kolendrą
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake w zalewie 284g House of Asia

Grzyby Shiitake w zalewie 284g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI