Makaron ryżowy w sosie Laksa
Szybka podróż do Azji w 10 minut! Wypróbuj przepis na aromatyczny makaron ryżowy w sosie laksa – bezglutenowy, delikatnie pikantny, a przede wszystkim pełen egzotycznego smaku. Idealny na szybki obiad lub kolację dla dwóch osób.
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego świeżego House of Asia
- 50 g Pasty Laksa stir fry House of Asia
- 100 ml Mleczka kokosowego 12 – 14% House of Asia
- 100 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
- 1/2 cebuli
- 2-3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
Do podania:
Kilka listków kolendry, zielonej dymki, papryczka chili oraz cząstki limonki.
Sposób przygotowania
- Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Cebulę pokrój w piórka, a czosnek drobno posiekaj.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kurczaka, smaż 3-4 minuty i wymieszaj. Następnie dodaj pastę laksa oraz mleczko kokosowe. Smaż kolejne 2-3 minuty. Pod koniec połącz z makaronem ryżowym.
- Danie podaj ze świeżą dymką, kolendrą, chili oraz limonką.
TIP: Do dania możesz również użyć ryżu jaśminowego, danie będzie równie pyszne.