Makaron ryżowy w sosie Laksa

Szybka podróż do Azji w 10 minut! Wypróbuj przepis na aromatyczny makaron ryżowy w sosie laksa – bezglutenowy, delikatnie pikantny, a przede wszystkim pełen egzotycznego smaku. Idealny na szybki obiad lub kolację dla dwóch osób.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 250

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Do podania:

Kilka listków kolendry, zielonej dymki, papryczka chili oraz cząstki limonki.

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek drobno posiekaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kurczaka, smaż 3-4 minuty i wymieszaj. Następnie dodaj pastę laksa oraz mleczko kokosowe. Smaż kolejne 2-3 minuty.  Pod koniec połącz z makaronem ryżowym.
  4. Danie podaj ze świeżą dymką, kolendrą, chili oraz limonką.

TIP: Do dania możesz również użyć ryżu jaśminowego, danie będzie równie pyszne.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI