House of Asia
Makaron ryżowy w sosie laksa House of Asia

Makaron ryżowy w sosie Laksa

10 min
2 porcje
lekko pikantne
Kurczak Makaron Warzywa Indonezyjska do 15 minut

Szybka podróż do Azji w 10 minut! Wypróbuj przepis na aromatyczny makaron ryżowy w sosie laksa – bezglutenowy, delikatnie pikantny, a przede wszystkim pełen egzotycznego smaku. Idealny na szybki obiad lub kolację dla dwóch osób.

5 / 5. Ilość głosów: 251

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego świeżego House of Asia
  • 50 g Pasty Laksa stir fry House of Asia
  • 100 ml Mleczka kokosowego 12 – 14% House of Asia
  • 100 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
  • 1/2 cebuli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju

Do podania:

Kilka listków kolendry, zielonej dymki, papryczka chili oraz cząstki limonki.

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek drobno posiekaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kurczaka, smaż 3-4 minuty i wymieszaj. Następnie dodaj pastę laksa oraz mleczko kokosowe. Smaż kolejne 2-3 minuty.  Pod koniec połącz z makaronem ryżowym.
  4. Danie podaj ze świeżą dymką, kolendrą, chili oraz limonką.

TIP: Do dania możesz również użyć ryżu jaśminowego, danie będzie równie pyszne.

Tu kupisz nasze produkty