Makaron smażony po chińsku z warzywami

Przepis Makaron smażony po chińsku z warzywami House of Asia

Przepis ten to klasyka kuchni chińskiej. Miłośników tego dania można spotkać na całym świecie, dlaczego? Jest smaczny, pożywny a przede wszystkim łatwy w przygotowaniu. Kolorowa mieszanka warzyw w połączeniu z sosem sojowym przygotowanym wedle oryginalnej receptury zachwyci smakiem każdego.

Liczba porcji:

2

Czas: 15 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek do uwolnienia aromatu. Dodaj warzywa, smaż przez 1 minutę, następnie wrzuć makaron.
  2. Dodaj sos sojowy, przyprawę i olej. Całość wymieszaj i smaż przez 3 minuty.
  3. Przed podaniem posyp danie dymką.

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI