Makaron smażony po chińsku z warzywami

Przepis ten to klasyka kuchni chińskiej. Miłośników tego dania można spotkać na całym świecie, dlaczego? Jest smaczny, pożywny a przede wszystkim łatwy w przygotowaniu. Kolorowa mieszanka warzyw w połączeniu z sosem sojowym przygotowanym wedle oryginalnej receptury zachwyci smakiem każdego.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.2 / 5. Ilość głosów: 75

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 minut

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek do uwolnienia aromatu. Dodaj warzywa, smaż przez 1 minutę, następnie wrzuć makaron.
  2. Dodaj sos sojowy, przyprawę i olej. Całość wymieszaj i smaż przez 3 minuty.
  3. Przed podaniem posyp danie dymką.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron jajeczny 250g House of Asia

Makaron jajeczny 250g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330g

Nowość
Bestseller
Olej z prażonego sezamu 150ml House of Asia

Olej z prażonego sezamu 150ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI