Makaron Udon z kurczakiem w sosie mango-chili Co_dzis_zjemy

Subtelnie pikantne danie z elastycznym makaronem w smakowitym sosie na bazie mango. Do jego przygotowania potrzebujesz wyłącznie kilku składników oraz mniej niż pół godziny! Przepis przygotowany we współpracy z influencerem Marcinem Kozickim @Co_dzis_zjemy.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.1 / 5. Ilość głosów: 11

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min.

Ostrość:

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż imbir, kolendrę oraz papryczkę chili. Dodaj pastę curry i dokładnie wymieszaj całość. Następnie wlej mleczko kokosowe i pulpę mango. Zredukuj całość o 30%.
  2. Na kolejnej patelni rozgrzej olej i podsmaż kurczaka. Dodaj go do sosu mango-chili.
  3. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
  4. Danie podawaj ze świeżą kolendrą, chili oraz sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron świeży Udon 200g House of Asia

Makaron Udon świeży 200 g

Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry żółta 113g House of Asia

Pasta curry żółta 113 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI