OSTRYgowy kurczak z pak choi

Co dobrego można przyrządzić z naszych produktów? Są tysiące możliwości! Dziś przedstawiamy kolejną z nich – oto OSTRYgowy kurczak z kapustą pak choi. Brzmi skomplikowanie? Nie szkodzi – nasze przepisy są zawsze prosto rozpisane i poradzi sobie z nimi nawet osoba początkująca. Łapcie przepis na to pyszne danie.

Liczba porcji:

2

Czas: 30 min.

Poziom:

Poziom:

Średnio ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj al dente. Grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i pokrój w cienkie plastry.
  2. W miseczce wymieszaj sos sojowy, ostrygowy i Sambal.
  3.  Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż na złoto kurczaka. Dodaj, paprykę, grzyby i smaż przez 3 min.
  4. Dodaj makaron, kapustę i kiełki. Wlej sos i całość podsmażaj na dużym ogniu przez 2 minuty, mieszając aż składniki pokryją się dokładnie sosem.
  5. Przełóż na talerz i udekoruj dymką.

TIP: W wersji łagodniejszej sos ostrygowy zastąp sosem Hoisin.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Makaron Chow Mein po azjatycku

Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI