OSTRYgowy kurczak z pak choi

Co dobrego można przyrządzić z naszych produktów? Są tysiące możliwości! Dziś przedstawiamy kolejną z nich – oto OSTRYgowy kurczak z kapustą pak choi. Brzmi skomplikowanie? Nie szkodzi – nasze przepisy są zawsze prosto rozpisane i poradzi sobie z nimi nawet osoba początkująca. Łapcie przepis na to pyszne danie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:
Średnio ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj al dente. Grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i pokrój w cienkie plastry.
  2. W miseczce wymieszaj sos sojowy, ostrygowy i Sambal.
  3.  Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż na złoto kurczaka. Dodaj, paprykę, grzyby i smaż przez 3 min.
  4. Dodaj makaron, kapustę i kiełki. Wlej sos i całość podsmażaj na dużym ogniu przez 2 minuty, mieszając aż składniki pokryją się dokładnie sosem.
  5. Przełóż na talerz i udekoruj dymką.

TIP: W wersji łagodniejszej sos ostrygowy zastąp sosem Hoisin.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150 ml

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI