Pad Thai z tofu
Pad Thai jest jedną z najbardziej popularnych tajskich dań. Połączenie makaronu ryżowego, tofu oraz warzyw idealne jest dla osób lubiących lekkostrawne dania.
Liczba porcji: 2
Czas: 25 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 200 g Makaronu ryżowego 5 mm House of Asia
- 2 łyżki Sosu Pad Thai House of Asia
- 150 g tofu naturalnego; pokrojonego w kostkę
- 1 łyżka czosnku drobno posiekanego
- 50 g zielonej cukinii pokrojonej w cienkie paski
- 30 g cebuli czerwonej pokrojonej w grubą kostkę
- 10 g dymki pokrojonej w małe kawałki
- 30 g kiełków fasoli mung
- 2 jajka
- olej roślinny do smażenia
Sposób przygotowania
- Namocz makaron w misce z letnią wodą przez ok 30 min.
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj pokrojone w kostkę tofu i podsmaż do zrumienienia.
- Następnie dodaj czosnek i usmaż na złoto, dodaj jajka i smaż dalej 2 min., kolejno dołóż cebulę i makaron. Smaż do momentu gdy makaron będzie miękki.
- Dodaj sos Pad Thai i dobrze wymieszaj.
- Podawaj z kiełkami fasoli mung i dymką.