Pad Thai z tofu

Pad Thai jest jedną z najbardziej popularnych tajskich dań. Połączenie makaronu ryżowego, tofu oraz warzyw idealne jest dla osób lubiących lekkostrawne dania.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 200 g makaronu ryżowego 5 mm
  • 2 łyżki sosu Pad Thai
  • 150 g tofu naturalnego; pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżka czosnku drobno posiekanego
  • 50 g zielonej cukinii pokrojonej w cienkie paski
  • 30 g cebuli czerwonej pokrojonej w grubą kostkę
  • 10 g dymki pokrojonej w małe kawałki
  • 30 g kiełków fasoli mung
  • 2 jajka
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Namocz makaron w misce z letnią wodą przez ok 30 min.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj pokrojone w kostkę tofu i podsmaż do zrumienienia.
  3. Następnie dodaj czosnek i usmaż na złoto, dodaj jajka i smaż dalej 2 min., kolejno dołóż cebulę i makaron. Smaż do momentu gdy makaron będzie miękki.
  4. Dodaj sos Pad Thai i dobrze wymieszaj.
  5. Podawaj z kiełkami fasoli mung i dymką.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI