Pad Thai z tofu

Pad Thai z tofu House of Asia

Pad Thai jest jedną z najbardziej popularnych tajskich dań. Połączenie makaronu ryżowego, tofu oraz warzyw idealne jest dla osób lubiących lekkostrawne dania.

Liczba porcji:

2

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 200 g makaronu ryżowego 5 mm
  • 2 łyżki sosu Pad Thai
  • 150 g tofu naturalnego; pokrojonego w kostkę
  • 2 łyżeczki cukru kokosowego lub brązowego
  • 1 łyżka czosnku drobno posiekanego
  • 50 g żółtej cukinii pokrojonej w cienkie paski
  • 50 g zielonej cukinii pokrojonej w cienkie paski
  • 30 g cebuli czerwonej pokrojonej w grubą kostkę
  • 10 g dymki pokrojonej w małe kawałki
  • 30 g kiełków fasoli mung
  • 2 jajka
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Namocz makaron w misce z letnią wodą przez ok 30 min.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj pokrojone w kostkę tofu i podsmaż do zrumienienia.
  3. Następnie dodaj czosnek i usmaż na złoto, dodaj jajka i smaż dalej 2 min., kolejno dołóż cukinię, cebulę i makaron. Smaż do momentu gdy makaron będzie miękki.
  4. Dodaj sos Pad Thai, cukier i dobrze wymieszaj.
  5. Podawaj z kiełkami fasoli mung i dymką.
Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI