House of Asia
Papaya salad House of Asia

Papaya salad

20 min
2 porcje
pikantne
Warzywa Tajska 15-30 minut

Ta orzeźwiająca sałatka z kalarepy, pomidorków cherry i fasolki szparagowej z pewnością zaskoczy Twoje podniebienie. Połączenie pasty imbirowej, chili oraz orzeszków ziemnych sprawia, że ma idealnie pikantny i aromatyczny smak. Z dodatkiem świeżej kolendry i limonkowego sosu, to danie pełne energii i azjatyckich smaków!

5 / 5. Ilość głosów: 272

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 łyżeczki Pasty z imbiru House of Asia lub 2 cm korzenia imbiru drobno posiekanego
  • 2 łyżeczki Pasty z chili House of Asia lub 1 świeża papryczka drobno posiekana
  • 6-8 pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 1 średniej wielkości kalarepa pokrojona w zapałki
  • 50 g blanszowanej fasolki szparagowej
  • 2 łyżeczki prażonych orzeszków ziemnych
  • 1 pęczek drobno posiekanej kolendry

Sos:

  • 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia
  • 4 łyżki Soku z limonki House of Asia
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj ze sobą składniki sosu.
  2. Do miski lub moździerza przełóż pastę z chili, pastę z imbiru, orzeszki i całość utrzyj, następnie dodaj fasolkę, kalarepę, pomidorki i wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem.
  3. Sałatkę podawaj ze świeżą kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty