Poke bowl z makaronem Vermicelli i krewetkami

Potrawa serwowana na Hawajach jako przekąska to hit kulinarny, który zagościł również w Polsce. Przez mieszkańców tropikalnych wysp przygotowywana jest na bazie ciepłego ryżu, zimnej ryby, lokalnych warzyw i owoców. Coraz częściej jednak poke bowl stanowi inspirację do przygotowania znacząco różniących się połączeń. Nasz poke bowl to zestawienie delikatnie podsmażonych krewetek z makaronem Vermicelli  oraz owoców i warzyw.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 25 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

SOS

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Pastę curry rozpuść na patelni w 100 ml wody. Do powstałego sosu wrzuć krewetki i gotuj ok. 2 minuty.
3. Kapustę i cukinię zamarynuj ok 10 minut w soku z cytryny z odrobiną soli.
4. W misce ułóż kolejno makaron, krewetki, kapustę, cukinię zwiniętą w ruloniki i mango.
5. Przygotowaną miskę udekoruj orzeszkami ziemnymi, kolendrą, limonką i chili.
6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej miskę chwilę przed podaniem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI