Ramen z kurczakiem

Słynny Ramen to aromatyczna japońska zupa – jej nazwa wzięła się od chińskiego słowa „lāmiàn” oznaczającego pewien rodzaj makaronu z pszennej mąki. Świetnie sprawdzi się nie tylko jako kolacja dla dwojga, ale także jako miły sposób na urozmaicenie codziennej diety.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.1 / 5. Ilość głosów: 93

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 60 min

Ostrość:

Składniki

Bulion

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj bulion: Do garnka wlej wodę, dodaj składniki. Gotuj 45 minut. Gotowy bulion przecedź przez sito. Dopraw sosem sojowym, anyżem oraz chili, chwilę gotuj.
  2. Makaron i wakame przygotuj wg wskazań na opakowaniu.
  3. Pierś z kurczaka obsmaż na złoty kolor i pokrój w cienkie plastry.
  4. Jajka ugotuj na półtwardo (ok. 4,5 minuty od momentu wrzenia wody).
  5. Do głębokich misek nałóż pak- choy, rzepę, wakame, kurczaka, dodaj przekrojone na pół jajko oraz makaron. Wlej porcje gorącego bulionu i posyp pokrojonym szczypiorkiem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen świeży 200g House of Asia

Makaron Ramen świeży 200g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150 ml

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI