Sałatka z fasoli edemame

Idealne połączenie chrupiącej fasoli edamame, soczystego ogórka i aromatycznych ziół. Całość wykończona lekkim, pikantnym dressingiem z octu z yuzu, oleju sezamowego i pasty chili. Dzięki produktom House of Asia przygotujesz tę sałatkę w 10 minut – doskonały dodatek do obiadu lub lekka przekąska!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 270

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 400 g Fasoli edamame House of Asia
  • 2 średnie ogórki, pokrojone w kostkę
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 garść posiekanej świeżej kolendry
  • 1 łyżka posiekanej mięty

Sos:

  • 4 łyżki Octu z yuzu House of Asia
  • 1/2 łyżki Pasty z chili House of Asia
  • 2 łyżeczki Oleju sezamowego House of Asia
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany

Sposób przygotowania

  1. Fasole edamame odsącz z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj z ogórkiem, szczypiorkiem, kolendrą oraz miętą.
  2. Przygotuj sos mieszające ze sobą wszystkie jego składniki.
  3. Polej sałatkę dressingiem i dokładnie wymieszaj.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Fasola Edamame 400 g House of Asia

Fasola Edamame 400 g

Nowość
Bestseller
Ocet z yuzu 250ml House of Asia

Ocet z yuzu 250 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI