Smażony ryż z warzywami po chińsku

Smażony ryż z warzywami po chińsku House of Asia

Smażony ryż z warzywami i jajkiem to klasyczne danie kuchni chińskiej, gotowe w 15 minut!

 

 

Liczba porcji:

2

Czas: 15 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 7 łyżek sosu sojowego jasnego
  • 250 g ryżu
  • 1 marchewka, pokrojona w małą kostkę
  • 2 jajka
  • ¼ cebuli, pokrojona w małą kostkę
  • 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 2 łyżki mrożonego zielonego groszku
  • ¼ czerwonej papryki; pokrojona w małą kostkę
  • 2 łyżki oleju, do smażenia
  • szczypta czarnego pieprzu

Sposób przygotowania

  1. Ryż ugotuj na sypko.
  2. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż przez 2 minuty czosnek oraz cebulę. Wbij jajka i zetnij je na patelni.
  3. Dodaj warzywa i smaż przez kolejne 2 minuty, mieszając od czasu do czasu. Dodaj ryż, sos sojowy i całość podsmażaj przez 8 minut na patelni. Na koniec dopraw pieprzem.

TIP: Do przygotowania dania możesz wykorzystać swoje ulubione warzywa.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI