Sushi dla dzieci

Chcesz zaskoczyć swoje dzieci zdrową i pyszną przekąską? Oto przepis na kolorowe sushi owocowe, które z pewnością zachwyci małych smakoszy! 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 8

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30-45 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

NALEŚNIKI

  • 60 g cukru kokosowego
  • 120 g mąki pszennej
  • 300 ml mleka
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i zalej sosem do ryżu.
  2. Składniki naleśników wymieszaj w misce na gładką masę.
  3. Na rozgrzaną patelnie wlej odrobinę oleju i smaż naleśniki.
  4. Naleśnik połóż na macie i ułóż nanim2mmwarstweryżu.
  5. Na 1/3 jego wysokości rozsmaruj serek iułóż nanimpokrojone owoce.
  6. Przy pomocy maty bambusowej roluj naleśnikipokrój go na kawałki ogrubości 2 cm.
  7. Rolkiułóż na talerzu iudekoruj kolorowym sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos do ryżu do sushi 200ml House of Asia

Sos do ryżu do sushi 200 ml

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 400g House of Asia

Ryż do sushi 400 g

Nowość
Bestseller
Mata bambusowa House of Asia

Mata bambusowa do sushi

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI